Trovam! 2016
Diferents espais culturals de Castelló
Del 10 al 13 de novembre de 2016

L’Ajuntament de Castelló ha presentat el Trovam! 2016, la Fira Valenciana de la música que se celebrarà del 10 al 13 de novembre en diferents espais culturals de la capital de La Plana. La presentació va comptar amb la participació de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, del director General de l’Institut Valencià de Cultura  (Generalitat Valenciana), Abel Guarinos, de Silvia Martínez en representació de la Universitat Jaume I, del president de la Valencian Music Association (VAM!), Joan Gregori Maria, i de Iván Chabrera en representació del Pro-Weekend Festival.

La Fira Valenciana de la Música

L’edició 2016 del Trovam! ha sigut dissenyada amb la voluntat de sentar les bases que consoliden en els pròxims anys una fira musical de referència al País Valencià, un lloc de dinamització cultural, musical i professional.

Aquesta iniciativa surt d’una necessitat, després de molts anys sense una política cultural planificada per part de les administracions, i aspira a consolidar la nostra indústria musical. El Trovam! 2016 està plantejat com el moment inicial dʼun camí que altres territoris fa dècades que posaren en marxa, i pretén posar uns fonaments sòlids per a poder competir amb les propostes musicals i professionals dʼaltres llocs, donant a conéixer el dinamisme musical que caracteritzen a la societat valenciana.

El Trovam! està coorganitzat entre l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), l’Ajuntament de Castelló, i l’associació Valencian Music (VAM!). Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les diputacions de Castelló i València, i altres organismes. Així mateix, compta amb la col·laboració d’associacions professionals del sector musical valencià (Associació d’Editors de la CV, associació de promotors MusicaProCV), del COM (Col·lectiu Ovidi Montllor), i de la Fira Mediterrània de Manresa.

Cartel de Trovam! Imagen cortesía de la organización.
Cartel de Trovam! Imagen cortesía de la organización.

Col·laboració especial amb Proweekend

El Trovam!2016 treballarà en estreta col·laboració amb el Proweekend, una iniciativa que va nàixer a Castelló el 2015 per a donar a conéixer propostes musicals emergents i organitzar encontres professionals. Els dos certamens han decidit sumar esforços i col·laborar conjuntament en l’organització dels showcases i les activitats professionals que tindran lloc a l’Auditori de Castelló.

En total estan previstes més de 40 actuacions de bandes valencianes i d’arreu l’estat: presentacions de discos, de nous directes, i de propostes emergents. La programació musical completa serà donada a conéixer en les pròximes setmanes.

Representantes institucionales del festival Trovam!. Imagen cortesía de la organización.
Representantes institucionales del festival Trovam!. Imagen cortesía de la organización.

Activitats professionals

Entre les activitats professionals que s’han previst per a l’edició d’enguany destaquen els debats en torn a les noves polítiques culturals valencianes, la presentació de l’estudi de la música valenciana que està desenvolupant la Universitat Jaume I, les taules rodones ‘El valor de la música en el desenvolupament dels territoris’, ‘Els camins de la internacionalització’, ‘Les dones en la indústria musical’ ‘Sobre drets d’autors’, o les trobades de programadors musicals. Aquestes activitats comptaran amb la participació de destacats gestors d’institucions, organismes i empreses d’àmbit local, autonòmic i estatal. La programació professional completa serà donada a conéixer en setembre.

Carles Santos en una actuación. Festival Trovam de Castellón.
Carles Santos en una actuación. Festival Trovam! de Castellón.