Lizzie Fitch i Ryan Trecartin, Priority Innfield.
La Casa Encendida
C/ Ronda de Valencia, 2. Madrid
Fins al 24 d’abril de 2016

El món del videoart arriba a Espanya de la mà de la Casa Encendida, mitjançant Lizzie Fitch (Bloomington, Indiana, 1981) i Ryan Trecartin (Webster, Texas, 1981). La idea més important, és la finalitat, ací no es recerca com a objectiu la dimensió lúdica, així aquests exploren l’impacte de les noves tecnologies de la comunicació en el llenguatge i en la construcció de la identitat portada a nous extrems.

Normalment no apareixen actors en el sentit tradicional, malgrat si personatges.Veiem per tant, com les seues pel·lícules són una mescla d’art performatiu, sitcoms i hipnòtics collages digitals.

Hereves de les noves tecnologies han triat aquesta vessant abans de la fotografia, la instal·lació, o la pintura, que també han treballat. Veiem per tant com reflexiones sobre el coneixement de ser gravat, editats i conseqüentment emesos. Res és convencional en aquesta obra, allò real passa a un nivell secundari.

La mostra, titulada Priority Innfield, es composa de cinc escenografies –Pole, Fence, Vila, Way i ilt– que al seu torn contenen quatre pel·lícules –Junior War, CENTER JENNY, Item Falls i Comma Boat–, amb les quals exploren l’impacte de la comunicació en el llenguatge i en la pròpia construcció de la identitat portada a nous extrems.

El muntatge dels seus vídeos és accelerat, ralentit o cap a enrere; els colors són cridaners, molt brillants i exagerats; la carn es torna plàstic en postproducció; els títols de les pel·lícules poden arribar a llegir-se com a  acrònims impossibles de reproduir. Aquest caos aparent és metàfora de la inestabilitat amb la qual els artistes perceben a la humanitat i de com l’excés d’informació i l’ús de Internet banalitza la nostra societat.

MAKMA

MAKMA

Revista de Artes Visuales y Cultura Contemporánea
MAKMA

Artículos relacionados

Disonantes y efectivos

Disonancias fronterizas. La artificialidad del límite político Colectivo 1668. Dómix Garrido y Mario Gutiérrez Sala exposiciones La Lonja Paseo Almirante Leer

Ana Laura Aláez
Ana Laura Aláez: el arte al servicio de lo queer

Ana Laura Aláez muestra en el Museo de Bellas Artes de Bilbao su proyecto 'Portadoras queer: el doble y la Leer

José Ángel Valente. Escribir lugar
José Manuel Mouriño: «Observar en paralelo la vida y la obra de José Ángel Valente, además de inevitable, es fascinante»

Entrevista con el investigador, ensayista y cineasta José Manuel Mouriño con motivo de su documental 'José Ángel Valente. Escribir lugar', Leer

Maddi Barber, Gorria
Maddi Barber y la resiliencia del mundo rural

El DA2 (Domus Artium 2002) de Salamanca acoge la novena temporada de Visiones Contemporáneas, últimas tendencias en el cine y Leer