Plaça Reservada
Plaça de Rojas Clemente, Valencia
De 11 a 15 h, 23 d’abril

‘Plaça reservada’ es una acció comunitaria que tindra lloc el pròxim 23 d’abril. Es proposa repensar l’espai de la Plaça de Rojas Clemente. L’acció se situa en el context del festival urbà Distrito 008 aquesta plaça del barri del Botànic reclama deixar de ser un pàrquing.

El matí del 23 d’abril se celebrarà una jornada festiva i combativa a la plaça de Rojas Clemente batejada com ‘Plaça Reservada’. De les 11h a les 15h aquesta plaça on es troba el  mercat amb el mateix nom, Rojas Clemente, deixarà d’estar ocupada pels cotxes que cada dia omplen la zona blava d’aparcament que la caracteritzen amb la voluntat d’omplir-se de persones que gaudeixen i repensen els espais de la ciutat.

A partir de l’organització del festival Distrito 008 en la seua 6a edició, ‘Buscando los orígenes’, que pretén la dinamització del barri d’Extramurs de la ciutat de València, la celebració de ‘Plaça Reservada’ serà una de les seues activitats més reivindicatives , ja que pretén iniciar un procés de mobilització a llarg termini  perquè aquesta no-plaça del barri del Botànic torne a ser un espai on les persones puguen interactuar, viure i compartir.

A partir de les 11h es realitzarà el taller obert a tot el públic de mapeig de la Plaça i posterior debat amb col·lectius com Fuera Túnel Pérez Galdós i el Col·lectiu veïnal Barri Botànic, organitzat per l’estudi Qrarq. A més, hi haurà tallers per a xiquets i xiquetes des de les 11h i fins les 15 de circ, fotografia i bodypaint dirigits per professors de l’escola TotArt; tallers amb llepolies de mà del Gnomo Azul i altres tallers esportius que proporcionarà el gimnàs Ronin Esport, tots ells col.laboradors implicats i veins també del districte d’Extramurs.13000200_861011204024455_4258453547922632204_n

A les 11’30h es podrà gaudir de l’espectacle de ball flamenc que oferirà el Centre Professional de Dansa València i a les 12.30h l’escola de cine i teatre Off representarà la micro obra de teatre «Una bala para Morindán». Durant tot el matí es farà una recollida de firmes per a la defensa de la plaça com a espai per a persones i el Mercat Rojas Clemente oferirà una oferta especial de cerveses i vins artesanals.

Per a aquest esdeveniment, a banda de Distrito 008, s’hi han involucrat directament altres organitzacions, com és l’estudi d’arquitectura, disseny i idees QRARQ; les gestores culturals de PUNXA, el Mercat de Rojas Clemente i la falla que resideix a la plaça, Rojas Clemente «LA CORDÀ».

Plaça reservada, el 23 d’abril, serà la primera de moltes accions en defensa de l’espai públic al voltant d’aquesta plaça.