Jonás Trueba Taller de cinema
Espai d´art contemporani de Castelló
C/ Prim, s/n 12003 Castelló
Del 10 al 12 de marzo de 2016

L’EACC desenvolupa un programa d’activitats relacionades amb l’exposició en curs. La «experiència pedagògica» és gratuïta i s’adapta a l’edat dels alumnes que visiten el centre i inclou activitats que permeten una millor comprensió de la mostra.

A més, el centre oferix tallers que es desenvolupen en dos vies paral·leles. Els tallers d’artista i de cineastes permeten l’accés als mecanismes de creació des de l’experiència dels invitats. Els tallers didàctics tenen la intenció de facilitar una millor comprensió de tot allò que embolica la creació contemporània, oferint ferramentes teòriques i pràctiques que poden ser aplicades tant a nivell personal com a professional.

Amb tres llargmetratges a la butxaca Jonás Trueba (Madrid, 1981) és un dels realitzadors més singulars del cine espanyol. L’any 2000 va debutar com a director i coguionista del seu primer curtmetratge professional, Cero en Conciencia. Després del seu debut, Víctor García León va comptar amb ell per a ajudar-lo amb el llibret de la seua comèdia Más pena que gloria. Després de cinc anys sense escriure per al cine en 2006 García León compta amb ell per al projecte Vete de mi. En 2009 col·labora amb Antonio Skármeta en el guió de la pel·lícula El baile de Victoria dirigida per Fernando Trueba. Posteriorment arribaran les seues pel·lícules com a realitzador Todas las canciones hablan de mi 2010, Los ilusos 2013 i finalment Los exiliados románticos 2015.

Fotograma del film "Los Ilusos" 2013. Cortesía de Espai d´Art Contemporani de Castelló
Fotograma del film “Los Ilusos” 2013. Cortesía de Espai d´Art Contemporani de Castelló

Al llarg del taller el realitzador abordarà aspectes relacionats tant amb la direcció i producció de les seues pel·lícules com també influències, amistats i tot allò que li permet finalment poder tirar endavant cadascun dels seus projectes.