Creadors en dos temps, tardor 2014
Conversa la Fotografía, amb Joan Fontcuberta i Roc Herms
Dimarts 9 de desembre, a les 19h30
Fundació Foto Colectania (Barcelona)

El cicle «Creadors en dos temps» arriba a la seva recta final la conversa de Joan Fontcuberta i Roc Herms. Aquest cicle és un projecte que ha volgut lligar present i futur a través de converses entre artistes i creadors de generacions diferents de sis disciplines culturals amb mercats diferencials i diversos com són la música, el teatre, la literatura, l’art, el cinema i la fotografia.

El cine, Alberto Serra. Imagen cortesía de la organización
El cine, Alberto Serra. Imagen cortesía de la organización

Fontcuberta, és un dels noms indiscutibles dins del món de la fotografia en el nsotre país; fotògraf, docent, assagista i crític, una mena d’artista total que ha vist exposada la seva obra en alguns dels museus més prestigiosos i ha guanyat premis arreu del món, des d’alguns que tenen a veure amb la seva tasca intel.lectual, com el Premi Nacional d’Assaig espanyol, per la seva obra La caja de Pandora (2011) a d’altres més lligats a la seva obra artística i fotogràfica, com el Hasselblad de l’any 2013, considerat com una mena de premi Nobel de la Fotografia. Fontcuberta dialogarà amb un dels talents emergents en el terreny de la fotografia i l’art visual com és Roc Herms, que transgredeix el llenguatge fotogràfic convencional i el fa explorar límits que tenen a veure amb un qüestionament de les subcultures tecnològiques.

El cine, Pere Portabella. Imagen cortesía de la organización
El cine, Pere Portabella. Imagen cortesía de la organización

La Fundació Palau, com a institució continuadora del llegat de Palau i Fabre, i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), organitzen aquest cicle amb la col·laboració de sis institucions culturals de referència de Barcelona, que participen i acullen els diàlegs: el Teatre Lliure, el Conservatori del Liceu, la Fundació Vila Casas, la Biblioteca
Jaume Fuster, la Filmoteca de Catalunya i la Fundació Foto Colectania. En un moment de canvi de paradigma i de redefinició del marc de la cultura, són molts els temes a debatre sobre la situació en què es troben els creadors i les creadores d’avui. Aquest cicle els hi vol donar veu en unes converses orientades a crear nous relats culturals que permetin contrastar el context, els processos o les experiències de tots aquells que participin en els diàlegs i, a la vegada, visualitzar el relleu a través de les noves figures emergents, tot generant o enfortint els vincles de relació intergeneracional. Tantmateix, vol donar eïnes de com encarar el nou marc cultural i les noves tendències de producció en un moment de deconstrucció i reinvenció de la cultura.