XX Mostra art públic / universitat pública
Campus de Burjassot-Paterna
Universitat de València
Fins al 27 d’octubre de 2017

El Campus de Burjassot-Paterna acull, per segon any, la Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc fins al 27 d’octubre. Aquesta iniciativa, que està comissariada per Alba Braza, arriba enguany a la vintena edició i exhibeix obres d’Anaisa Franco, Cristian Gil Gil, Ernesto Casero, Laura Palau, Ainhoa Salas i Guillermo Lechón. La Mostra està organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

Amb Art públic / universitat pública, la Universitat de València pretén transformar el campus de Burjassot-Paterna en un espai d’intervenció artística. Aquesta activitat, que nasqué el curs 1997-1998, incorpora enguany la novetat de promoure la reflexió sobre el binomi art i ciència. La mostra exposa les cinc obres escollides en una convocatòria dirigida a artistes visuals, sense límit d’edat, interessats a crear una obra site specific a la qual es presentaren 56 propostes.

Els projectes, que palesen les possibilitats que ofereix la relació entre la creació artística i la ciència, estan situats en diversos espais del campus. Frustración, d’Anaisa Franco, està localitzada en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria; l’obra d’Ernesto Casero, titulada For the Birds, està al mur frontal del Museu de Ciències Naturals; Cámara oscura, de Laura Palau, s’ha instal·lat en l’espai contigu a la Cafeteria del campus; l’artista Cristian Gil Gil ha muntat la seua peça, Cau de coneixement, al jardí lateral de la Biblioteca de Ciències; i Ainhoa Sala i Guillermo Lechón exhibeixen Flexivídeo a la Facultat de Física.

Anaisa Franco. Frustración, de la sèrie Pscicosomático, 2012
Anaisa Franco. Frustración, de la sèrie Pscicosomático, 2012

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, és l’impulsor i gestor d’aquesta proposta d’art públic que representa una ocasió per acostar la ciència a la reflexió artística i comporta una aproximació del conceptualisme de l’art contemporani a la metodologia científica.

Les obres que s’exhibeixen al campus de Burjasot-Paterna són les següents:
Anaisa Franco: Frustración, de la sèrie Psicosomático, 2012. TV LCD, ordinador, càmera Kinect, software electrònic (50 x 40 x 100 cm).
Cristian Gil Gil: Cau de coneixement, 2017. Arrels de taronger (320 x 85 cm).
Ernesto Casero: For the Birds, 2017. Vinil sobre paret (mesures variables).
Laura Palau: Cámara oscura, 2017. Contenidor marítim d’acer (260 x 600 x 244 cm).
Ainhoa Sala i Guillermo Lechón: Flexivídeo, 2015. Pure Data, sensors de flexió, silicona (mesures variables).

Més informació
Imatge de portada: For the Birds, 2017, d´Ernesto Casero

Artículos relacionados
Miguel Borrego
Miguel Borrego, adiós, triste adiós, al artista existencial

El artista Migue Borrego fallece en València a la edad de 57 años, dejando atrás una dilatada trayectoria artística integrada Leer

Picasso Ibero
‘Picasso Ibero’: una mirada al pasado para descubrir el nuevo futuro

El Centro Botín de Santander reúne, en 'Picasso Ibero', más de 200 piezas del arte ibero que provocaron en el Leer

Sergi Pérez
Sergi Pérez Serrano: “El IVAM que vemos es solo el 34 % de su totalidad”

Sergi Pérez Serrano está a punto de cumplir la mitad de su mandato como gerente del IVAM, museo al que Leer

Patrimonio industrial
El patrimonio industrial cobra voz en el IVAM

Lorenzo Sandoval y Tono Vizcaíno reúnen sonidos, imágenes, vídeos, música, piezas de arte y documentos para establecer una lectura abierta Leer