XX Mostra art públic / universitat pública
Campus de Burjassot-Paterna
Universitat de València
Fins al 27 d’octubre de 2017

El Campus de Burjassot-Paterna acull, per segon any, la Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc fins al 27 d’octubre. Aquesta iniciativa, que està comissariada per Alba Braza, arriba enguany a la vintena edició i exhibeix obres d’Anaisa Franco, Cristian Gil Gil, Ernesto Casero, Laura Palau, Ainhoa Salas i Guillermo Lechón. La Mostra està organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

Amb Art públic / universitat pública, la Universitat de València pretén transformar el campus de Burjassot-Paterna en un espai d’intervenció artística. Aquesta activitat, que nasqué el curs 1997-1998, incorpora enguany la novetat de promoure la reflexió sobre el binomi art i ciència. La mostra exposa les cinc obres escollides en una convocatòria dirigida a artistes visuals, sense límit d’edat, interessats a crear una obra site specific a la qual es presentaren 56 propostes.

Els projectes, que palesen les possibilitats que ofereix la relació entre la creació artística i la ciència, estan situats en diversos espais del campus. Frustración, d’Anaisa Franco, està localitzada en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria; l’obra d’Ernesto Casero, titulada For the Birds, està al mur frontal del Museu de Ciències Naturals; Cámara oscura, de Laura Palau, s’ha instal·lat en l’espai contigu a la Cafeteria del campus; l’artista Cristian Gil Gil ha muntat la seua peça, Cau de coneixement, al jardí lateral de la Biblioteca de Ciències; i Ainhoa Sala i Guillermo Lechón exhibeixen Flexivídeo a la Facultat de Física.

Anaisa Franco. Frustración, de la sèrie Pscicosomático, 2012
Anaisa Franco. Frustración, de la sèrie Pscicosomático, 2012

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, és l’impulsor i gestor d’aquesta proposta d’art públic que representa una ocasió per acostar la ciència a la reflexió artística i comporta una aproximació del conceptualisme de l’art contemporani a la metodologia científica.

Les obres que s’exhibeixen al campus de Burjasot-Paterna són les següents:
Anaisa Franco: Frustración, de la sèrie Psicosomático, 2012. TV LCD, ordinador, càmera Kinect, software electrònic (50 x 40 x 100 cm).
Cristian Gil Gil: Cau de coneixement, 2017. Arrels de taronger (320 x 85 cm).
Ernesto Casero: For the Birds, 2017. Vinil sobre paret (mesures variables).
Laura Palau: Cámara oscura, 2017. Contenidor marítim d’acer (260 x 600 x 244 cm).
Ainhoa Sala i Guillermo Lechón: Flexivídeo, 2015. Pure Data, sensors de flexió, silicona (mesures variables).

Més informació
Imatge de portada: For the Birds, 2017, d´Ernesto Casero